top of page

23 september 2019

Flera digitala lösningar på gång att testas inom primärvården

”Slipp resa om det inte är nödvändigt”, ”berätta bara en gång om din sjukdomsbild” och ”få säkrare undersökningar med digitala instrument”. Det här är några av flera digitala lösningar som nu ska testas inom primärvården i Västernorrland.

Läs mer...

2 januari 2019

Digitaliserar primärvården tillsammans

I februari lanserar Premicare, som driver fem hälsocentraler i länet, appar och annan teknik för distansoberoende undersökningar. "Vi tar ett helhetsgrepp från sjukhistoria till undersökning och provtagning. Patientens medicinska behov sätts i fokus, samtidigt som vi kompetensväxlar från läkare till sjuksköterska och vidare till undersköterska. Det ökar nyttan för både patient och vårdgivare. Vården blir också mer jämlik", säger Patrik Wreeby, delägare i Premicare och själv läkare.

Läs mer...

20 september 2019

Nu testar regionen digitala lösningar

Nu ska flera olika digitala lösningar att börja testas inom primärvården i Västernorrland. Syftet är att den digitala vården ska ge invånarna en mer tillgänglig vård.

De digitala lösningarna ingår i utvecklingsarbetet inom det treåriga projektet Digga Hälsocentral, som är ett samarbete mellan Region Västernorrland, Mittuniversitetet och Premicare. 

Läs mer...

16 mars 2018

DIGGA - projekt för ökad digitalisering

Region Västernorrland, Mittuniversitetet och Premicare, privat vårdgivare med fem vårdcentraler i länet, har gjort en överenskommelse om samarbete kring ett projekt för ökad digitalisering i vården.

- Jag är oerhört glad över ytterligare ett projekt som ställer Region Västernorrland i framkant, stolt över seriösa partners och inte minst privat finansiering utöver det vanliga. Vår majoritet arbetar brett i sann samverkansanda för att utveckla Regionen, säger regionråd Erik Lövgren.

Läs mer...

bottom of page